Nieuws

College aan EUR studenten

Een groep studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam kwam op 4 december 2020 naar onze galerie aan de Schiedamsedijk. In het kader van een research seminar kregen ze er een college met als onderwerp de geschiedenis van migratie en diversiteit in onze stad. Ze worden begeleid door docenten Norah Karouche en Paul van de Laar.

Het onderwerp sluit goed aan bij de thematiek van DIG IT UP. De studenten kregen een college over de geschiedenis van migratie naar en superdiversiteit in de stad. Er werd gesproken over het belang van oral history met betrekkking tot migratie. Het panel bestond uit Simone da Silva, Marie-Claire Dangerfield, Marjan Beijering en Joke Quintens.

 

Het doel van de bijeenkomst was de studenten te laten begrijpen wat het belang is van community history voor erfgoedlabs, living labs, musea en archieven. De studenten moesten in een eindpaper kunnen reflecteren op de rol van hun project in de stad en op de wijze waarop het project bij zou kunnen dragen aan vorming van community histories.

Het college van de studenten bij DIG IT UP versterkt de samenwerking die DIG IT UP met de universiteit is begonnen. Wellicht komen er ook dit jaar weer studenten naar de Schiedamsedijk om ter plekke te leren over de manier waarop erfgoed en community history kunnen worden toegepast.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment