Nieuws

Breakin’ Rotterdam

Dit wordt een volgend groot project van DIG IT UP. Breakin’ Rotterdam is een project over de geschiedenis van de Rotterdamse breakdance. We werken hierbij samen met curatoren uit de scene: Maikel Walker en Lloyd Marengo maken straks een expositie over breakdance.

Rotterdam is koploper in breakdance. Zo werd Paolo Nunes in 1984 als eerste Nederlander wereldkampioen. Ook het toonaangevende International Breakdance Event (IBE) en het Hiphophuis ontstonden in onze stad. En in 2019 behaalde  stadgenoot Menno van Gorp als eerste breakdancer voor de derde keer het wereldkampioenschap, waarna hij werd genomineerd als sportman van het jaar voor de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2019. In 2024 zal breakdance een onderdeel zijn bij de Olympische Spelen.

Aan het publiek vragen we weer aan de expositie bij te dragen met foto’s, filmpjes en rekwisieten die bij breakdance horen. Vier generaties breakdancers worden geportretteerd door een fotograaf en een videograaf interviewt hen. In de expositie wordt elke generatie op een zondagmiddag belicht. Leerlingen van het voortgezet onderwijs krijgen als cultuureducatie workshops aangeboden.

Zo ontstaat dit voorjaar een mooi en gevarieerd beeld van de rol van breakdance in de jongerencultuur in onze stad. Heb je zelf ervaring met of materiaal over breakdance in Rotterdam? Neem dan contact met ons op: contact@digitup.nl of kom langs bij de Schiedamsedijk 62-a.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment