Nieuws

BlueTiek-in

In het najaar van 2020 staat DIG IT UP stil bij een in de jaren tachtig legendarische discotheek in de stad, de BlueTiek-in. Deze discotheek werd in het voorjaar van 1983 geopend door Dick en Herman, die onder de naam BlueTiek-in al een aantal kledingzaken in de stad hadden. BlueTiek-in werd door het Algemeen Dagblad twee jaar lang uitgeroepen tot ‘Disco van het jaar’. Na enkele overnames veranderde de naam in 1990 in Carrera en nog later in Baja Beach Club. Inmiddels zijn al deze zaken verleden tijd geworden.

DIG IT UP digitaliseert negatieven van BlueTiek-in huisfotograaf John Mocnik en vraagt vroegere bezoekers om hun foto’s en herinneringen met ons te delen. We gaan ook op zoek naar kleding uit deze tijd, met name spijkerbroeken en kleding van het merk Ball. Erwin Zimmerman selecteert in zijn winkel Demonfuzz lp’s met muziek die destijds in BlueTiek-in werd gedraaid. Er komt een lezing over samplen en we zoeken apparatuur die in de discotheek werd gebruikt.

Kortom: dit wordt een heel gevarieerd project waarin je dit najaar veel zult herkennen als je destijds als bezoeker of medewerker bij BlueTiek-in was betrokken.

Kan je iets voor het project betekenen? DIG IT UP ziet uit naar je reactie: contact@digitup.nl.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment