Nieuws

BlueTiek-in sfeer herleeft tijdens opening expositie

Een galerie vol foto’s, een stralend zonnetje en niemand minder dan oud-eigenaar Dick Beekman voor de deur: DIG IT UP was op zondag 13 september helemaal klaar voor de opening van een expositie over de legendarische megadiscotheek BlueTiek-in. 

De discotheek bestond van 1983 tot 1988 en die periode werd eigenlijk nooit goed gedocumenteerd en vastgelegd. Dat is nu veranderd. Al het beeldmateriaal van toenmalig huisfotograaf John Mocnik is gedigitaliseerd en ook de vroegere eigenaar Dick Beekman en oud-bezoekers leverden hun materiaal en anekdotes in. Vanaf begin september werkte het team van DIG IT UP druk aan het opbouwen en inrichten van de expositie. 

Projectleider Okkie Vijfvinkel interviewde Beekman voor de deur van de galerie. Beekmand verhaalde hoe hij met de inmiddels overleden Herman Dikker het idee voor een discotheek kreeg, nadat ze beiden al eerder de BlueTiek kledingwinkels van Piet Lap hadden overgenomen. De discotheek bleek een voltreffer, jarenlang was het bruisende uitgaanslocatie aan de Karel Doormanstraat. Tijdens topavonden konden er wel tot tweeduizend bezoekers tegelijk swingen. Ook John Mocnik vertelde over hoe hij huisfotograaf was geworden. Zijn foto’s vormen de kern van de expositie. 

Na de interviews en de toespraak van directeur Simone da Silva was het tijd om het lint door te knippen en kon een deel van de circa dertig aanwezigen – coronaproof – ook de expositie binnen bekijken. DJ Louis on-the-move draaide muziek uit de periode van de discotheek. Naast de expositie in de galerie kun je ook een online expositie bekijken met verhalen en heel veel beeldmateriaal. 

RTV Rijnmond en Open Rotterdam hebben reportages van de opening gemaakt en ook verschillende andere media hebben aandacht besteed aan de expositie. 

De expositie bij DIG IT UP duurt nog tot en met zondag 15 november. Zie voor meer informatie over actuele evenementen ook www.digitup.nl/agenda. 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment