Nieuws

Studenten WdKA op bezoek bij DIG IT UP

Op 11 oktober ontvingen wij bij DIG IT UP in het kader van ‘Invisible Archives,’ vierdejaarsstudenten van de Willem de Kooning Academie. Het was een informatieve middag. Lees hieronder hoe zij het bezoek hebben ervaren.

DIG IT UP vindt het belangrijk om, naast het verzamelen van cultureel erfgoed, deze kennis over te dragen op volgende generaties. Daarom staan wij altijd open voor dit soort informatieve bezoeken. Ook eens bij ons binnenkijken? Stuur bij interesse een mail naar contact@digitup.nl. 

Docent Bibi Fadlalla over het bezoek aan DIG IT UP:

Op 11 oktober bezocht ik met vierdejaarsstudenten van de minor Cultural Diversity van de Willem de Kooning Academie DIG IT UP. Het thema van deze module is ‘Invisible Archives‘. We bekijken verhalen van groepen en stemmen die niet vertegenwoordigd zijn in onze archieven. Studenten worden aangespoord om na te denken over de verhalen die ontbreken en ook hun eigen persoonlijke culturele geschiedenis erbij te betrekken. Wat een eye-opener was voor de studenten was de manier waarop DIG IT UP archieven verzamelt en daarmee samenhangend ook wat zij als archief beschouwen. Directeur Simone da Silva hield een hartstochtelijk pleidooi voor het betrekken van ‘gewone burgers’ bij het creëren van tentoonstellingen. Door zoldervondsten en collecties van Rotterdammers te verzamelen ontstaat ook ruimte om die ‘onzichtbare verhalen’ zichtbaar te maken. Een superinspirerende middag!  

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment