Nieuws

Dansateliers op bezoek bij DIG IT UP

Op vrijdag 10 september hield DIG IT UP een workshop voor deelnemers aan het onderzoeksprogramma CROWD, dat wordt medegeorganiseerd door Dansateliers. Tijdens de workshop sprak DIG IT UP directeur Simone over het creatieve proces van DIG IT UP, de verschillende projecten waar wij aan hebben gewerkt en onze werkwijze in community archiving. 

Dansateliers is een onafhankelijk huis voor de ontwikkeling van hedendaagse dans. Het biedt opkomende dansmakers de mogelijkheid tot onderzoek en experiment, met als doel hun eigen signatuur als choreograaf te ontwikkelen en een zelfstandige plaats in het veld te vinden. Dansateliers is een van de partners in CROWD, het internationale dansresidentie-programma van het Goethe-Instituut. Het project is samen met Europese partners ontwikkeld in een tijd waarin internationaal delen en menselijke verbinding meer dan ooit nodig zijn. 

‘Inspirerend en leerzaam’ 

Wij vroegen Merel van Dansateliers om haar ervaring over de workshop met ons te delen.  
“Ons bezoek aan DIG IT UP was inspirerend en leerzaam! De choreografen die meedoen aan CROWD hebben een specifieke interesse en ambitie in het ontwikkelen van een community engaged practice, iets waar DIG IT UP veel ervaring mee heeft. Bovendien leerden zij op deze manier ook de stad Rotterdam nog beter kennen, door de variëteit aan mensen, locaties en onderwerpen uit en in de stad die DIG IT UP met haar projecten onder de aandacht brengt. De energie waarmee Simone over het werk van de organisatie spreekt laat niemand onberoerd.” 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment