Nieuwsbrief Mei 2019

*|MC:SUBJECT|*
View this email in your browser

NIEUWSBRIEF MEI 2019

Lezing over Theater Rotterdam (voorheen Leger des Heils)

Theater Rotterdam in de William Boothlaan was ooit het bolwerk van het Leger des Heils. Architectuurkenner Paul Groenendijk vertelt tijdens een ‘lezing op locatie’ over de geschiedenis van het gebouw. Iedereen is van harte welkom bij deze lezing en de toegang is gratis. Aanmelden is verplicht via contact@digitup.nl.
Zondag 5 mei, 14.00 uur in de William Boothlaan 8.

Rotterdamse Roze Zoldervondsten

Op zondag 12 mei is er een speciale editie van Rotterdamse Zoldervondsten, de Roze Rotterdamse Zoldervondsten. Van 13.00 tot 17.00 uur ben je van harte welkom bij DIG IT UP galerie en erfgoedlab aan de Schiedamsedijk 62-A.  De vondsten zullen worden gebruikt bij de voorbereiding van de nieuwe expositie van DIG IT UP, ‘Out in Rotterdam’ over honderd jaar emancipatie en geschiedenis van gays in Rotterdam. Lees hier meer over de Roze Zoldervondsten die we zoeken!

Afsluiting expositie Baankwartier

Bij DIG IT UP is zondag 19 mei de laatste dag van de expositie over de wederopbouw van het Baankwartier. Paul Groenendijk geeft om 14.00 uur een laatste rondleiding door de wijk (verzamelen om 13.45 uur, kosten 2,50 per persoon en je kunt je opgeven via contact@digitup.nl)
Bij de afsluiting zijn de foto’s van de expositie te koop. Het zijn echte kunstwerkjes, op aluminium en heel geschikt om thuis aan je muur te hangen. Er zijn drie maten foto’s: 30x30 (€ 45,00), 65x45 (€ 95,00) en 80x60 (€ 175,00). Alle prijzen zijn inclusief btw.
Kom op 19 mei langs en vier met ons nog één keer Wederopbouw Baankwartier!

Mediawand Pandora’s Music Box geopend

Op 11 april opende Jantje Steenhuis (directeur Stadsarchief Rotterdam) de Mediawand van Theater Rotterdam Schouwburg, waarop een selectie is te zien van Pandora’s Music Box. Alle ruim zesduizend negatieven van dat beroemde festival in de Doelen (1985) zijn door DIG IT UP gedigitaliseerd en vormen een unieke verzameling van de bezoekers van destijds. “Ik spreek de wens uit dat heel veel bezoekers van de Schouwburg net zo gefascineerd, verbaasd en verwonderd zullen zijn door deze foto’s van de jongeren van toen, bijna 35 jaar geleden, als wij’, sprak Steenhuis. “En wie weet levert de presentatie op de Mediawand weer wat namen op!”
Kijk hier voor meer informatie over de Mediawand en Pandora’s Music Box.

DIG IT UP heeft ANBI status

Wilt u onze projecten steunen met een financiële gift? Dan hebben we goed nieuws voor u, want giften aan DIG IT UP zijn nu fiscaal aftrekbaar bij uw belastingaangifte. De Belastingdienst heeft ons de status van ‘algemeen nut beogende instelling’ verleend, Lees er meer over op onze website.

DIG IT UP gesloten op feestdagen

DIG IT UP is gesloten op zondag 5 mei (Bevrijdingsdag) en op zondag 9 juni (eerste Pinksterdag).
Op alle andere openingsdagen zien we je bezoek graag tegemoet!

Bezoek DIG IT UP Galerie

DIG IT UP - Rotterdamse Stadscultuur 
Galerie en erfgoedlab
Schiedamsedijk 62a - 3011 EH Rotterdam
Open op woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur
www.digitup.nl
contact@digitup.nl
 
www.digitup.nl | www.facebook.com/digitupnlcontact@digitup.nl


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*