Nieuwsbrief Mei 2018

*|MC:SUBJECT|*
View this email in your browser

NIEUWSBRIEF MEI 2018

Wie zijn de kinderen in de trapauto?

Een mooi geschoten plaatje, deze foto uit 1956 van de beroemde Rotterdamse fotograaf Kees Molkenboer. Hier fotografeerde hij straatfotograaf Humberto Eusebius Randolfi, aan het werk met zijn Leica-fotocamera op de stoep voor de oude ingang van Diergaarde Blijdorp. Een vriendelijk tafereel op een zonnige dag in de verkeersluwe jaren vijftig.
Deze foto staat bij velen in het geheugen gegrift. Eén blik erop en je weet later nog steeds wat je hebt gezien. Een beeld dat in het collectieve geheugen is opgenomen. Niet alleen door wat je op de foto ziet – een straatfotograaf die zijn brood verdient met het maken van foto’s van kinderen in een trapauto – maar ook door de context van de foto. Dit beeld belichaamt de positieve kant van de harde wederopbouwjaren. De toekomst van de kinderen. Dat er ruimte kwam voor iets extra’s, namelijk het laten maken van een professionele foto voor op de schoorsteen. De foto roept een warm gevoel op en is zeer herkenbaar voor wie opgroeide in deze periode. Dat aspect maakt het goed getroffen plaatje van Kees Molkenboer een iconische foto.

Waar wie zijn de kinderen op deze foto? Wie herkent ze? Waren het drie broertjes? Neefjes? Wie was die mooie krullenbol in de Austin J50 trapauto? En wie die twee kleintjes? Weet jij wie de kinderen op deze foto zijn? Laat het ons weten!
Als we deze kinderen uit 1956 kunnen traceren, dan ontvang je van DIG IT UP een passend presentje op de dag van de opening van de tentoonstelling op zondag 24 juni om 15.00 uur.

Heb je een foto van jezelf in het trapautootje of weet je iemand met zo’n foto? We willen dat beeld graag scannen en we zijn je zeer dankbaar als je met de foto bij ons langskomt aan de Schiedamsedijk 62-A. Onderaan deze nieuwsbrief staan onze openingstijden vermeld. Wil je meer informatie over het project of heb je leuk nieuws over dit onderwerp te melden? Mail naar trapauto@digitup.nl of neem contact op met Micheline van Neste, telefoon 06-13768923.
 

Steun onze Trapauto Crowdfunding

Vind je het leuk dat DIG IT UP een expositie gaat organiseren over het ‘trapautootje’ en wil je helpen dit mogelijk maken? We maken er in juni graag een geweldig Rotterdams evenement van, maar dat moet nog wel worden gefinancierd en daarvoor kunnen we alle steun gebruiken! Ons doel is € 1.250 bijeen te brengen.
Met dit geld willen we graag een mooie selectie van de collectie TRAPAUTO-foto’s tentoonstellen in DIG IT UP Galerie. Om dat mogelijk te maken moeten alle foto’s worden gedigitaliseerd, opgefrist en netjes geordend. Een enorm karwei waarvoor we extra financiële middelen nodig hebben. Help jij de fototentoonstelling TRAPAUTO mogelijk maken? Doe dan mee aan onze crowdfundingsactie en ontvang een leuke tegenprestatie naar keuze. Doneren zonder tegenprestatie kan ook. Wil je anoniem doneren of alleen met een naamsvermelding? We houden daar rekening mee.
Je helpt ons enorm als jij aan dit project doneert. Kijk voor de mogelijkheden en onze tegenprestaties op onze speciale crowdfunding pagina op voordekunst.nl.

Vanwege de vele reacties die we ontvangen en nog hopen te ontvangen, is de opening van de tentoonstelling Trapautootje uitgesteld naar zondag 24 juni aanstaande. Tijdens de tentoonstelling kunnen kinderen zich laten fotograferen in één van de trapautootjes van toen.

Stuur in en doe mee
Heb je een foto van de trapauto gemaakt in Rotterdam of in omliggende gemeenten? Ken je meer straatfotografen? Heb je een exemplaar van een Austin J40 die wij voor de tentoonstelling mogen lenen? Laat het ons weten en mail ons jouw TRAPAUTO-foto. DIG IT UP, t.a.v. Micheline van Neste, trapauto@digitup.nl, 06-13768923.
 

‘Vijftig jaar metro’ gaat verder bij trammuseum

DIG IT UP maakte in opdracht van de RET een uitgebreide slideshow met meer dan honderd foto’s over de ontwikkeling van de metro in Rotterdam. De slideshow werd vertoond in de authentieke metrowagen die in februari enkele dagen in Station Blaak was te zien. We kunnen met plezier melden dat de unieke fotoserie nog steeds is te zien. De metrowagen staat nu in het Trammuseum aan de Kootsekade 19 in Hillegersberg-Schiebroek. Dat museum is elke eerste zaterdag van de maand geopend. Je kunt er terecht op 5 mei, 2 juni, 7 juli, 4 augustus, 8 september i.v.m. open museumdag en ten slotte op 6 oktober. Bezoektijden: 10:00 tot 16:00 uur
Volwassenen: € 5,00, kinderen t/m 12 jaar en 65 plus: € 3,00. Kinderen tot 3 jaar en Rotterdampas houders hebben gratis toegang. Voor meer informatie: tel. 06-12042666 (algemene informatie) of info@stichtingromeo.nl. Zie ook www.stichtingromeo.nl.

Bezoek DIG IT UP Galerie

DIG IT UP - Rotterdamse Stadscultuur 
Galerie en erfgoedlab
Schiedamsedijk 62a - 3011 EH Rotterdam
Open op dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur
 
www.digitup.nl | www.facebook.com/digitupcontact@digitup.nl


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*