Nieuwsbrief Maart 2018

*|MC:SUBJECT|*
View this email in your browser

ROTTERDAMSE STADSCULTUUR
GALERIE & ERFGOEDLAB

NIEUWSBRIEF MAART 2018

Nieuwe foto’s ontdekt van Pandora’s Music Box!

Heb je in 1985 Pandora’s Music Box bezocht en nog niet je foto terug gevonden op onze website? Dan is er nu hoop dat je die foto toch nog vindt! Er zijn namelijk enkele niet eerder gedigitaliseerde negatiefbladen ontdekt. De nieuwe foto’s zijn nu op de website geplaatst.

Alle bezoekers van Pandora’s Music Box werden bij binnenkomst in De Doelen gefotografeerd door John ‘Phoxx’ Groot. Na zijn dood bleven de negatieven bewaard en DIG IT UP maakte ze na de herontdekking verleden jaar weer toegankelijk. Nu bleken nog 3 van de 194 negatiefbladen niet eerder gescand te zijn. Dat is alsnog gebeurd en de collectie is nu volledig in te zien.
Je kunt ze bekijken op de Pandora fotogalerij Je kunt foto’s bestellen als A4 print (€ 50 inclusief btw en verzendkosten) of als digitaal bestand in hoge resolutie (300 dpi, € 75). Ga voor je bestelling naar onze webshop.
Galerij Bekijken

Tentoonstelling Trapautootje uitgebreid

Op onze eerdere oproep om foto’s in een trapautootje in te sturen, ontvangen we veel reacties. Van verschillende kanten duiken fotoafdrukken op van jonge kinderen die alleen, met broer, zus of vriendje, of met volwassenen eromheen zijn gefotografeerd in een Austin J40-trapauto.
Veel van deze fotoafdrukken zijn gemaakt voor de ingang van Diergaarde Blijdorp en de fotograaf is vermoedelijk de inmiddels overleden Humberto Eusebius Randolfi (geboren in 1915).
Tot onze verrassing ontvingen we ook een fotoafdruk met een Vlaardings visserschip op de achtergrond. Het blijkt dat in deze naastgelegen gemeente ook een straatfotograaf actief was, namelijk Piet van den Berg. Van den Berg fietste in de jaren vijftig van de vorige eeuw met een aanhanger waarin een Austin J40-trapautootje paste door de wijken van Vlaardingen en legde zo vele kinderen vast op de gevoelige plaat. De familie van Van den Berg vond een groot aantal van zijn fotonegatieven terug in zijn archief. Ook het toestel waarmee de opnamen werden vastgelegd, een Leica van vóór de Tweede Wereldoorlog, is bewaard gebleven. Onze vraag: wie heeft een fotoafdruk van zichzelf in een trapautootje in Vlaardingen? Of een foto van Piet van den Berg op zijn fiets met aanhanger?

Vanwege de vele reacties die we ontvangen en nog hopen te ontvangen, is de opening van de tentoonstelling Trapautootje uitgesteld naar zondag 24 juni aanstaande. Tijdens de tentoonstelling kunnen kinderen zich laten fotograferen in één van de trapautootjes van toen.

Stuur in en doe mee
Heb je een foto van de trapauto gemaakt in Rotterdam of in omliggende gemeenten? Ken je meer straatfotografen? Heb je een exemplaar van een Austin J40 die wij voor de tentoonstelling mogen lenen? Laat het ons weten en mail ons (je foto). DIG IT UP, t.a.v. Micheline van Neste, contact@digitup.nl, 06-13768923.
 

Massale belangstelling voor ‘Vijftig jaar metro’

Op vrijdag 9 januari is de manifestatie ‘Vijftig jaar metro’ van de RET van start gegaan. Op een afgeladen perron in station Blaak, waar het gerestaureerde voertuig uit de jaren zestig stond, verrichtte burgemeester Aboutaleb de opening. Er was veel publiciteit voor deze gebeurtenis. AD Rotterdams Dagblad publiceerde een twee pagina’s groot artikel en ook andere media besteedden er aandacht aan. Het jubileum van de metro haalde zelfs het NOS journaal.

DIG IT UP verrichtte veel werk voor deze expositie. Er werd een fotoselectie gemaakt uit het beschikbare materiaal van zowel het Stadsarchief Rotterdam als particuliere inzenders. Daaruit werden tien foto’s op de ramen van het voertuig aangebracht. Meer dan honderd andere foto’s over de aanleg en de ontwikkeling van de metro waren te zien op een door DIG IT UP geïnstalleerd beeldscherm, Een ander beeldscherm vertoonde filmbeelden van het Stadsarchief Rotterdam. Al met al was deze opdracht zeer succesvol voor DIG IT UP en opdrachtgever RET.

 
www.digitup.nl | www.facebook.com/digitupcontact@digitup.nl






This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*