Nieuwsbrief augustus 2019

*|MC:SUBJECT|*
View this email in your browser

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2019

Vernieuwde expo en presentaties op 11 augustus

Op zondag 11 augustus ben je van harte welkom bij een middag vol activiteiten rond Out in Rotterdam. Zo wordt de expositie heropend met nieuw materiaal dat in de afgelopen periode is verzameld en gaat ook de Rotterdamse Roze Kaart online.
De lichtbak van de Cosmo Bar wordt komende week door Museum Rotterdam van de gevel aan de Schiedamsesingel gehaald en toegevoegd aan de collectie van het museum. Als alles meezit wordt de lichtbak zondag de 11e in de etalage van DIG IT UP onthuld.
Evan van der Most heeft onderzoek gedaan naar gay horeca en ontmoetingsplekken in Rotterdam en vertelt er over tijdens zijn presentatie op deze dag. 
Zondag 11 augustus, 15.00 uur.

Lezing en reünie Cosmo Bar

De Cosmo Bar was al in de jaren dertig de eerste homobar van Rotterdam. Pas in 2016 werden de deuren voorgoed gesloten. Rishi Badal vertelt tijdens zijn lezing over de rijke geschiedenis van de Cosmo Bar en hoe snel hij er als bezoeker ‘meubilair’ werd. Hij schreef een artikel over zijn eerste bezoek en hoopt tijdens deze reünie veel oud-bezoekers te mogen verwelkomen.
Zondag 25 augustus, 15.00 uur.
 

Veertig jaar theater Hal 4

Op 6 oktober 2019 wordt veertig jaar Hal 4 gevierd, uiteraard in het theater in De Esch! Heb je herinneringen aan dat theater en de vele voorstellingen die er plaatsvonden? Toegangskaartjes, anekdotes of werkte je bij Hal 4 als medewerker? DIG IT UP hoort graag van je, zodat we er in oktober een mooi evenement van kunnen maken. Reageren kan via contact@digitup.nl

Enthousiaste reacties op Out in Rotterdam

Het bekijken van de expositie ‘Out in Rotterdam’ leidt tot veel reacties. We ontvangen nog steeds zoldervondsten en bezoekers schrijven enthousiaste berichtjes in het gastenboek in de galerie. Zo hebben we al veel reacties gekregen, zoals ‘Erg leuk om de homoscene te bekijken, DIG IT UP vind ik een goed Rotterdams initiatief!’. Een andere bezoeker schreef ‘Heftige geschiedenis, dat doet een boekje open, nu weten we wat er gevierd wordt’. Op onze website is een selectie van meer berichtjes te zien.

Piet Gamelkoorn is gastheer bij DIG IT UP

Niemand minder dan de bekende horecalegende en ondernemer Piet Gamelkoorn is gastheer geworden bij DIG IT UP. Piet zit elke twee weken op zondag in de galerie. In augustus is dat zondag 4 en zondag 18 augustus. Lees er meer over op onze facebookpagina
De expositie is nog te bezoeken tot en met 29 september 2019.
Open op woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur aan de Schiedamsedijk 62a. Toegang tot de expositie is gratis. Voor de activiteiten hanteren we PAY WHAT YOU WANT of betaal wat je kan. Reserveren kan op contact@digitup.nl.

DIG IT UP heeft de culturele ANBI status.
Doneren kan op NL67 RABO 0104 8898 96

Bezoek DIG IT UP Galerie

DIG IT UP - Rotterdamse Stadscultuur 
Galerie en erfgoedlab
Schiedamsedijk 62a - 3011 EH Rotterdam
Open op woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur
www.digitup.nl
contact@digitup.nl
 
Facebook - DIG IT UP
Website - DIG IT UP
www.digitup.nl | www.facebook.com/digitupnlcontact@digitup.nl


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*