//Over Pieter Boersma

Over Pieter Boersma

Pieter Boersma (1945) volgde een fotografieopleiding in Amsterdam. Vanaf 1966 worden veel van zijn foto’s gepubliceerd in Nederlandse en buitenlandse tijdschriften. Zijn onderwerpen zijn onder meer kunstenaarsportretten, arbeid, wonen en Amsterdam. Hij maakte reportages over de mijnstaking in België in 1970 en de Nieuwmarktbuurt in Amsterdam.

Boersma is een veelzijdig en geëngageerd fotograaf: hij legde het Amsterdamse activisme vast, fotografeerde voor de Anti-Apartheidsbeweging Nederland, portretteerde beeldend kunstenaars en reisde over de wereld. Zijn liefde voor muziek bracht hem, met camera, bij elk jazzconcert en iedere jamsessie van enige betekenis. Hij volgde carrières van jazzgrootheden als Han Bennink en Willem Breuker, maar ook Chet Baker en Charles Mingus.

Het werk van Boersma is regelmatig in musea te zien als het Amsterdams Historisch Museum, het Stedelijk Museum in Amsterdam en Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Foto’s van Boersma werden onder meer geëxposeerd in ‘Drumming’ (Kunsthal, 2016), met ongepolijste jazzbeelden, en ‘50 jaar Bijlmer’ (CEC Amsterdam, 2018).

Bronnen:

https://geheugen.delpher.nl en http://www.fotoexpositie.nl/fotografen/pieter_boersma.html

2022-02-21T13:29:54+00:00juni 24th, 2020|Hollandpop|

Leave A Comment