//Henk Hulskamp

Henk Hulskamp

‘Daar mot ik bij zijn’

Henk Hulstkamp bedacht zich geen moment toen hij in muziekbladen de aankondiging van het Holland Pop Festival las. Hij moest en zou erbij zijn! En hij heeft er geen moment spijt van gehad.

Foto door Hans Pattist

 

‘Drie dagen feest en afzien’

“Yés, ik heb mijn kaartje. 35 Gulden? Een rib uit mijn lijf, maar so what! Vrienden vinden het te duur. Schijt aan, ik ga. Tentje en slaapzak mee, doei. Het was drie dagen feest en afzien. Een combinatie van bloedheet en verzopen zijn als een kat. Welke bands ik gezien heb weet ik niet meer precies. In ieder geval de al genoemde, met Pink Floyd als hoogtepunt, ’s ochtends vroeg. En T Rex, toen nog Tyrannosaurus Rex. Jammer dat The Who er niet speelde, dat was en is nog steeds mijn band. Maar zoals ik al schreef, you can’t have it all.”

‘Beter ik was er, dan had ik maar…’

“Muziek beïnvloedt wel je smaak en leefwijze. Gelukkig heb ik alle grote bands in de sixties en seventies meegemaakt. Ik ga vijftig jaar na dato nog steeds naar veel bands kijken. Alleen zijn de namen zoals Hendrix, Led Zeppelin, The Who en Pink Floyd vervangen, hoewel de twee laatstgenoemden nog optreden, door bands als The Kik, Jett Rebel en Tim Knol. Maar ook die zijn top. Voor alle jongeren: doe en ga doen wat je wilt. Doen! Je kunt beter zeggen ik was er, als had ik maar. Groetjes van een Ouwe Hippie.”

2022-02-21T13:29:53+00:00juni 25th, 2020|Hollandpop|

One Comment

  1. Loek Dekker december 16, 2020 at 10:23 am - Reply

    Leuk verhaal van je Henk!
    Wat betreft The Who, zou ik graag in contact met je willen komen in verband met een groot (Nederlandstalig) The Who boek dat volgend jaar (2021) gaat verschijnen.

Leave A Comment