//Diederik Hoogenbosch

Diederik Hoogenbosch

Hoogenbosch ging er naartoe als muziekliefhebber. Maar hij maakte ook graag foto’s. Hij kwam backstage terecht. Hoe? Dat weet hij zelf ook niet meer precies. Ïk stond gewoon aan de zijkant en maakte een paar fotootjes”, vertelt hij. 

Dr John - foto Backstage
Dr John - foto Diederik Hoogenbosch

Dr. John in vol ornaat

Het Holland Pop Festival in het Kralingse Bos startte op 26 juni 1970 en duurde drie dagen. Er traden bands op als Pink Flloyd, Jefferson Airplane, The Byrds, Santana, Mungo Jerry en Dr. John the Night Tripper. Van die laatste maakte Diederik Hoogenbosch ook een foto.

“Hij zat in vol ornaat op een stoeltje te wachten tot hij moest beginnen. Ik vroeg gewoon of het oké was als ik een fotootje maakte”, zegt Hoogenbosch. De foto heeft hij vijftig jaar later uiteraard nog. 

Een aantal foto’s die hij maakte op het Holland Pop Festival bracht Hoogenbosch onlangs bij Galerie en erfgoedlab Dig It Up in Rotterdam. Daar is vanaf 26 juni een tentoonstelling over het festival. Al het beeldmateriaal dat is verzameld, is ook online te zien. Dig It Up werkt met zogeheten RoZoVo’: Rotterdamse Zolder Vondsten. 
——————-

Ontleend aan het interview van Marcia Tap met Diederik Hoogenbosch .voor Rijnmond

2020-10-12T09:26:38+00:00juli 28th, 2020|Hollandpop|

Leave A Comment