//Over Aad Koster

Over Aad Koster

Aad Koster (1947) studeerde aan de Interfaculteit Bedrijfskunde Delft. Hij werkte voor diverse werkmaatschappijen van de Koninklijke Bijenkorf Beheer. Hij was jarenlang penningmeester voor het Historisch Genootschap Roterodamum en was daarnaast een drijvende kracht achter allerlei activiteiten van Roterodamum. Ook was hij nauw betrokken bij het uitzetten van een nieuwe koers voor het genootschap. Daarnaast was Aad Koster medeauteur van diverse historische publicaties.

Naast zijn inzet voor de historie van Rotterdam werd Koster ook actief voor de Stichting Bijzondere Gezondheidszorg. Deze stichting ondersteunt wereldwijd projecten in de gezondheidszorg. Koster was eerst penningmeester en later voorzitter van deze stichting.

Koster was verder vrijwillig bestuurslid bij COC Rotterdam en Apollo Rotterdam en als buddy betrokken bij de Schorestichting. Hij was ook langdurig voorzitter van de Dekenale Raad Rotterdam en geeft managementondersteuning aan een organisatie in Macha Zambia. Bij DIG IT UP was hij in 2019 verantwoordelijk voor het onderzoek ten behoeve van de expositie ‘Out in Rotterdam’ over 100 jaar gay emancipatie in de stad.

Aad Koster ontving bij zijn afscheid als penningmeester van Roterodamum in 2015 de Erasmusspeld van de gemeente Rotterdam, uitgereikt door burgemeester Aboutaleb.

 

Bron: https://www.roterodamum.nl/nieuwsbericht/erasmusspeld-voor-scheidend-bestuurslid-aad-koster/

2022-02-21T13:30:32+00:00juni 24th, 2020|Hollandpop|

Leave A Comment