//Talkshow Aflevering 1: Oost

Het Geluid van Rotterdam

Talkshow Aflevering 1: Oost

De eerste talkshow van het Geluid van Rotterdam vond plaats in Boompjes Rotterdam (21 mei 2017) met als host Stephanie Afrifa. 

Aflevering 1

Spoken word-artiest Bjorn Romy, DJ Bootsy Paul & Atalanta Revisited

In deze aflevering ontmoetten we allereerst spoken word-artiest Bjorn Romy en DJ Bootsy Paul (huis-DJ bij Feyenoord en bekend van zijn rijdende DJ-booth bij Wednesday Night Skate).

Ook zien we in de talkshow de Atalanta Revisited documentaire. Deze documentaire vertelt het verhaal van een unieke Hiphopopera uit 2006, geproduceerd door Stichting Atalanta. In de muziektheatervoorstelling Atalanta, geregisseerd door Roel Twijnstra met muziek van rapper en producer E-Life, werd het verhaal verteld van vijf kansloze jongeren in Rotterdam anno 2007. Deze jongeren voelen zich zo in het nauw gedreven dat ze besluiten om harde actie te ondernemen.

We blikken terug op de hiphopopera met initiatiefnemer Evan van der Most en zanger/producer Anthony Lobato. De laatste kreeg als jong straatschoffie de kans mee te spelen. Terugkijkend zegt Anthony dat hij zijn huidige carrière hier voor een groot deel aan te danken te heeft.

Trompettist Eric Vloeimans en violist Yannick Hiwat

Als laatste 2 muzikale grootheden: trompettist Eric Vloeimans en violist Yannick Hiwat. Eric vertelt over de invloed van het Rotterdamse conservatorium op zijn unieke speelstijl en Yannick vertelt over zijn unieke vijfsnarige viool.

Ter afsluiting een geïmproviseerde performance van deze 2 gasten. Jazz meets Classical!

Interviews

Interview Bjorn Romy & Bootsy Paul

DJ Bootsy Paul is de vaste DJ van de Kuip, hij vertelt over het moment dat Feyenoord kampioen werd. Ook blikt hij terug op andere legendarische Rotterdamse DJ’s.

Spoken word-artiest Bjorn Romy vertelt over zijn inspiraties, Rotterdam en leert ons meer over spoken word.

Interview Evan van der Most & Anthony Lobato

Evan van der most en Anthony Lobato worden geïnterviewd over de documentaire Hiphopopera Atalanta Revisited en hun visie op de Rotterdamse muziek.

Interview Yannick Hiwat & Erik Vloeimans

Erik Vloeimans vertelt over de invloed van Rotterdam op zijn unieke speelstijl. 

Yannick Hiwat vertelt over zijn unieke 5-snarige gitaar. Beide blikken ze terug op hun jeugd en vertellen de verhalen over hoe ze de muzikanten zijn geworden die ze nu zijn.

Muziek

Na afloop van de talkshow Het geluid van Rotterdam editie oost in Boompjes op 21 mei 2017 improviseerden Eric Vloeimans en Yannick Hiwat voor het eerst en onvoorbereid. Het optreden zorgde voor kippenvelmomenten bij het publiek.

Documentaire

Hiphopopera Atalanta Revisited

Erik Vloeimans vertelt over de invloed van Rotterdam op zijn unieke speelstijl. 

Yannick Hiwat vertelt over zijn unieke 5-snarige gitaar. Beide blikken ze terug op hun jeugd en vertellen de verhalen over hoe ze de muzikanten zijn geworden die ze nu zijn.

2021-03-09T13:04:10+00:00mei 21st, 2017|Het Geluid van Rotterdam|

Leave A Comment