//Talkshow Aflevering 3: Zuid

Het Geluid van Rotterdam

Talkshow Aflevering 3: Zuid

De derde talkshow van Het Geluid van Rotterdam vond plaats in Kantine Walhalla (25 juni 2017) met als host Marciano Daans van Radio Brasa.

Aflevering 3

Zanger, rapper en acteur Gerry Mendes. Erwin Zimmerman DJ en eigenaar van Demonfuzz Records en Mike Redman zanger, componist, grafisch ontwerper en producent.

De muziek in deze editie komt van zanger, rapper en acteur Gerry Mendes. Andere gasten zijn Erwin Zimmerman (DJ en eigenaar van Demonfuzz Records) en Mike Redman (zanger, componist, grafisch ontwerper en producent). Daarnaast interviewen we de directeur van Music Matters, Marianne van der Velde. Ook Alcindo Silva, bekend van het zomerfesival en de LatinWeekender, schuift aan.

Interviews

Interview Gery Mendes

GMB (Gery Mendes) is een zeer begaafd zanger, rapper en acteur. Hij is thuis in hiphop, jazz, soul en zelfs rock. Al deze stijlen mixt hij in zijn songs en performances. Hij stond onder meer op North Sea Jazz, Oerol en Pinkpop. Ook speelde hij in de film Carmen van het Noorden en de voorstellingen Nina Simone (A)live, The Buddy Holly Story en Flashdance. Gery Mendes heeft de Beste Muzikantenprijs van de Grote Prijs van Nederland op zijn naam staan. Hij vertelt in het interview o.a. over zijn inspiraties en verleden.

Interview Mike Redman & Erwin Zimmerman

Erwin Zimmerman, ofwel DJ Git Hyper, is een Rotterdamse dj, producer en turntablist. Zimmerman heeft zijn roots heeft in de hiphop en speelde onder meer in ZUCO103 en de band van Caro Emerald. Ook is hij bekend als dj van DuvelDuvel en de tv-programma’s ‘Raymann Is Laat’ en The Comedy Factory. Vanuit zijn platenzaak Demonfuzz Records verkoopt hij vinylplaten over de gehele wereld.

De veelzijdige Mike Redman is zanger, componist, turntablist, grafisch ontwerper en filmproducent. Hij begon als rapper en mc in onder andere Nighttown. Mike Redman maakte de documentaires Walkmen over de geschiedenis van de hiphopcultuur in Rotterdam tussen 1979 en 200, Anagram over het werk van beeldend kunstenaar Diet Wiegman, een documentaire over Nighttown in samenwerking met ex-Nighttown medewerker Marcel Haug, en Sample: Not For Sale over de samplingcultuur binnen de muziek.

Interview Yannick Hiwat & Erik Vloeimans

Marianne van der Velde is directeur van Music Matters. Deze organisatie zet zich in om kinderen en jongeren met behulp van muziek te ontwikkelen tot zelfbewuste en sociale individuen. Daarnaast gaat Music Matters ook samenwerken met de Popunie op het gebied van een gezamenlijke popprijs.

Alcindo Silva begon 15 jaar geleden Tropi Caliente met danslessen, 

feesten en workshops in latin muziek. Hij organiseert voor het Zomercarnaval / Rotterdam Unlimited de officiële afterparty. Daarnaast is hij programmeur van het jaarlijkse Latin Weekender in een vakantiepark; een weekend vol workshops, parties en internationale topacts op het gebied van salsa, bachata en kizomba.

Muziek

Gery Mendes

'Nr. 1'

Gery Mendes

'Nr. 2'

Gery Mendes

'Nr. 3'

2020-10-12T09:26:43+00:00juni 12th, 2020|Het Geluid van Rotterdam|

Leave A Comment