//Moeder en zoon gaan naar Eric Vloeimans

Moeder en zoon gaan naar Eric Vloeimans

Het verlossende woord

Het contact met Eric Vloeimans was weken eerder al op een bijzondere manier tot stand gekomen. Evan van der Most had aan hem voorgesteld om samen met Yannick Hiwat te gast te zijn in Het Geluid van Rotterdam. Daar had hij wel oren naar. Maar over de exacte invulling was nog niet gesproken. Elke keer als we Eric probeerde te bereiken was hij aan het optreden in een ander deel van de wereld. Soms kunnen blijkbaar zelfs moderne communicatiemiddelen tijdszones niet goed overbruggen. Maar we wisten dat hij binnenkort voor enige tijd in Nederland zou zijn. Toen was het ineens zover. Op een moment waarop ik het niet verwachtte was er weer dat contact. In een kort en prettig gesprek spraken we uitgebreid over het project en zijn gastoptreden. Aan het einde van het gesprek stelde hij voor dat ik een concert van hem en Holland Baroque in de Doelen zou bijwonen. Het was wel diezelfde avond. Wie zou ik kunnen vragen? Mijn zus stelde voor om mijn moeder mee te vragen. Dat was eigenlijk wel een goed idee. Mijn moeder had immers al meerdere concerten bijgewoond. En dus werd ‘moeder en zoon gaan samen naar Eric Vloeimans’.

Een nieuwe ontmoeting

Op zaterdagavond 22 april speelden Holland Baroque en Eric Vloeimans hun nieuwe CD Carrousel in de Doelen. De nummers waren een bijzondere melange tussen twee stijlen. We werden steeds weer prettig verrast door de invalshoeken en de uitvoering. Het mooi om te zien hoe mijn moeder van het concert genoot. Voor moeder een mij was het overigens de eerste keer om op deze manier barok muziek te horen. Voor mijzelf was het niet de eerste keer dat ik een optreden van Eric bijwoonde. Het moet denk ik al vier of vijf keer eerder geweest zijn. Wel bijzonder dat alle concerten die ik van hem heb bijgewoond steeds verschillend waren, maar toch voorzien van zijn signatuur.

Voor Eric als Rotterdammer was het spelen in de Doelen natuurlijk een prettige thuiswedstrijd. Dat bleek wel in zijn interactie met het publiek tijdens en na het concert. Na afloop van het concert was er de officiële lancering, compleet met signeersessie. Net als veel anderen bleven we gezellig napraten. Het was toen dat we een persoonlijke ontmoeting hadden. Voor mijn moeder de kans om hem persoonlijk te bedanken voor een prachtig concert en voor mij de gelegenheid om mijzelf persoonlijk voor te stellen. Met z’n drieën hadden we in korte tijd een heel gezellig gesprek over muziek en van alles wat er mee te maken heeft. Mijn moeder was na afloop van de avond blijkbaar zo enthousiast geraakt dat ze opperde om nogmaals naar een concert van Eric Vloeimans te gaan. Nou dat kan, op 21 mei zal ze aanwezig zijn bij Editie Oost van Het Geluid van Rotterdam als Eric Vloeimans een van de gasten is.

2020-10-12T09:27:53+00:00mei 17th, 2017|Het Geluid van Rotterdam|

Leave A Comment