//het-geluid-van-rotterdam-gaat-van-start

Het Geluid van Rotterdam gaat van start

Van stadsinitiatief tot serie unieke events

Het Geluid van Rotterdam gaat van start. Maar laat me je eerst meenemen naar hoe het allemaal begon. In 2012 deed ik mee aan het Stadsinitiatief met Het Geluid van Rotterdam. Met mijn plan wilde ik aandacht geven aan het muzikale erfgoed van Rotterdam. Mijn drijfveer was om meer bekendheid en trots over Rotterdamse muziek tot stand te brengen. Als ik een willekeurig persoon vroeg of Rotterdam een muziekstad was, dan werd er vaak schouderophalend gereageerd. Maar als ik opsomde wat Rotterdam allemaal in huis had, dan kwamen we snel tot de conclusie dat Rotterdam een grote traditie heeft op muziekgebied. Van urban tot techno, en van zeemansliederen tot klassiek. En wat te denken van alle clubs en internationale festivals? Als meer mensen dat op voorhand zouden weten… Blijkbaar kon de jury zich goed vinden in mijn ambities. Mijn plan werd bekroond met een derde plaats.

Eerste editie 21 Mei

Zondagmiddag 21 mei is het zover. Het Geluid van Rotterdam gaat van start. In een serie van vijf talkshows met live-muziek kom je meer te weten over Rotterdamse artiesten, hun repertoire en hun inspiratie. Ook anderen uit de Rotterdamse muziek scene komen aan het woord. Denk daarbij aan componisten, programmeurs van clubs en festivals, eigenaren van studios’ en platenlabels, mensen uit muziekinstellingen, enzovoort. Er zijn interviews, livemuziek, docu’s, meet ’n greet en after-party.
We hebben Rotterdam in vijf gebieden onderverdeeld: Oost, Centrum, Zuid, West en Noord. Het team heeft een interessante mix aan gasten samengesteld. Gasten die elk van hun eigen invalshoek een bijdrage leveren aan de muziek in de Rotterdam. Dit levert spannende combinaties op voor tijdens de interviews en de live-optredens.

Wees er ook bij

Het Geluid van Rotterdam start dus zondag 21 mei in Boompjes Podium. Daarna zijn er nog edities op 11 juni, 25 juni, 02 juli en 16 juli. Reserveer de data in je agenda of nog beter koop jouw kaarten voor slechts € 7,50. Een passe-partout voor alle 5 edities kost € 30. Check www.hetgeluidvanrotterdam.nl/tickets. Wees erbij! Rotterdam, laat je horen!

2020-10-12T09:27:53+00:00mei 15th, 2017|Het Geluid van Rotterdam|

Leave A Comment