//Gasten editie West

Gasten editie West

Het Geluid van Rotterdam laat van zich horen in MAAS Podium, 02 juli

Zondag 02 juli vindt in MAAS Podium alweer de vierde editie plaats van de serie talkshows Het geluid van Rotterdam. Het belooft weer een energiek programma te worden. Deze editie staat geheel in het teken van de Kaapverdische muziek. Ere-gast is João Silva, oprichter van Morabeza Records. Hij was een van de eersten die in Nederland Kaapverdische muziek op de kaart zetten. Andere gasten zijn Dina Medina, Poliana Vieira, Paulo Bouwman, Laise Sanchez, Rene Spork & Ingmar Vroomen. De host van de talkshow is Marciano Daans en de dj is wederom Bootsy Paul. De locatie is MAAS Podium. In verband met een livevideoregistratie voor Open Rotterdam is de aanvang stipt om 15.00 uur en het programma loopt door tot 17.00 uur. Na afloop is er een borrel. Komt allen…… 

Luister en kijk naar Het Geluid van Rotterdam:

  • Live-optredens
  • Interview
  • TV-docu
  • Muziekquiz
  • After-party

Artiesten en sprekers

Dina Medina is een Schiedamse met Kaapverdische wortels. Zij heeft opgetreden in Kaapverdië, Portugal, Mozambique, Angola en met het Metropole Orkest. Met haar band Splash zingt zij moderne Kaapverdische songs en de klassieke Morna, die de ziel van de Kaapverdiërs verbeeldt. In de Morna horen we de heimwee naar het moederland en een hoop op een betere toekomst. 

Dina Medina

Poliana Vieira

Poliana Vieira is een singer/songwriter met een elegante zoetgevooisde stem. Zij zingt zowel traditionele als moderne versies van Kaapverdische songs. Poliana trad als vocalist samen op met het Re:Freshed Orchestra. In 2012 won zij de Music Matters Award. In 2015 werkte ze tijdens North Sea Round Town samen met foto- en videograaf Eric Van Nieuwland in het audiovisuele concert. Poliana studeerde aan de Willem Kooning Academie af als filmmaker.

Paulo Bouwman is een zeer getalenteerde gitarist. Met zijn spel is hij in staat om de gitaar als het ware te laten ‘zingen’ alsof het een zangeres is. Paulo speelt alle stijlen binnen de Kaapverdische muziek vrijwel even goed. Met zijn band Trio Sodade mixt de muziek van Kaapverdië, Brazilië en Portugal. Hij geeft ook workshops over de Morna, Coladera en Cola. Paul is afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium. 

Paulo Bouwman

Laise Sanches

Laise Sanches is vooral bekend als zangeres. Ze staat bekend om mooie krachtige stem. Ze werd bij het grote publiek bekend door het bereiken van de finale van X-Factor samen met de band Adlicious. Ze traden onder andere op in Polen, België, Engeland en Zimbabwe. Naast zangeres is ze ook een verdienstelijk actrice en danseres. Wat ze ook doet, haar elegance en kracht zijn altijd aanwezig. 

René Spork heeft gepubliceerd over de geschiedenis van Rotterdam. In Het Geluid van Rotterdam gaan we met hem in gesprek over de Rotterdamse muziekarchieven. Vorig jaar verwierf het stadsarchief de collectie van Morabeza records. De oprichter van deze platenmaatschappij, João Silva, speelde een belangrijke rol in de Kaapverdische muziek en gemeenschap in Rotterdam. 

Rene Spork

Ingmar Vroomen

Ingmar Vroomen is werkzaam bij Muziekweb, de nationale muziekbibliotheek van Nederland. Hier ontfermt Ingmar zich onder meer over het Nederlandse muzikale erfgoed. Bij Muziekweb is een grote collectie aan cd’s en dvd’s te leen. Daarnaast geven zij muziekadvies en publiceren veel historische informatie over diverse muziekstijlen. 

Bootsy Paul

Bootsy Paul, echte naam Paul de Koning, is onze huis DJ. Een echte Rotterdamse all-round DJ. Hij is bekend geworden als skater met zijn ‘Disco op rollerskates’. Bij de thuiswedstrijden van Feyenoord in de Kuip is hij de vaste huis-dj. Hij heeft sinds beging jaren tachtig een grote stempel gedrukt op de Rotterdamse muziekbeleving.

 

Marciano Daans 

Marciano Daans is de hosts van de events. Marciano werkt veelal in ondernemende functies waarbij het verbinden van mensen en processen centraal staat. Hij heeft ervaring als event manager, conceptontwikkelaar, beleidsadviseur, coach en trainer. Marciano is ook presentator bij Radio Brasa.

2020-10-12T09:27:49+00:00juni 27th, 2017|Het Geluid van Rotterdam|

One Comment

  1. Jan januari 27, 2020 at 11:48 am - Reply

    Hoi wat een leuke website!

Leave A Comment