Giften aan DIG IT UP zijn fiscaal aftrekbaar

DIG IT UP heeft de ANBI status gekregen en dat is een belangrijk voordeel als je ons wilt ondersteunen. De Belastingdienst verleent de status van een ‘algemeen nut beogende instelling’ onder meer aan culturele instellingen zonder winstoogmerk en daar voldoet DIG IT UP aan.

We zijn heel blij met deze status, want we zijn als culturele instelling voor een groot deel afhankelijk van subsidiegevers en mensen die onze projecten mogelijk helpen maken. Financiële steun, in de vorm van giften, helpt ons dan ook zeer om onze rol als erfgoedlab voort te zetten en de aansprekende geschiedenis van Rotterdam met u te blijven delen.

In de praktijk betekent de ANBI status dat je zowel eenmalige als periodieke schenkingen aan DIG IT UP kunt aftrekken bij je belastingaangifte. Eenmalige giften mogen als aftrekpost met 25 procent worden opgehoogd, mits ze voldoen aan de door de Belastingdienst gestelde regels, die je hier kunt vinden: 

Periodieke giften mogen ook met 25 procent worden opgehoogd, mits ze niet meer dan 5.000 euro bedragen. Zo kun je DIG IT UP steunen en een deel van je gift via je belastingaangifte terugkrijgen.

Zie voor meer specifieke informatie over de ANBI regeling de website van de
Belastingdienst.

Door |2019-05-17T10:08:33+00:0012-04-2019|Geen reacties

Laat een reactie achter