Frans Meijer, Voorzitter

Frans Meijer is voormalig projectleider stadsvernieuwing Oude Noorden, directeur Wonen bij de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting, directeur Bibliotheek Rotterdam en projectmanager van het Project Rotterdam Zet Door. Hij werkt thans als zelfstandig adviseur.

“Ik woon sinds de jaren zeventig in Rotterdam, waar ik door mijn studie Bouwkunde (TU Delft) terecht kwam. Rotterdam gold toen als het ‘Mekka’ van de Nederlandse stadsvernieuwing. Ik vond al snel werk bij de Projectorganisatie Stadsvernieuwing van de gemeente. Toch heb ik na zo’n twintig jaar in 1995 een ingrijpende carrièreswitch gemaakt. Ik kon directeur worden van de Bibliotheek Rotterdam, een volkomen andere discipline. Ook in dat vakgebied heb ik me tien jaar lang met veel plezier en overtuiging ingezet. Ik leerde Evan van der Most kennen toen hij in die periode nog bij theater HAL 4 werkte. In 2010 werd ik opnieuw door Evan benaderd, nu voor DIG IT UP. Ik heb altijd een grote belangstelling gehad voor de (naoorlogse) geschiedenis van Rotterdam. Het meest interessant aan DIG IT UP vind ik zelf de functie van ‘schatgraver’ naar uniek historisch beeld- en geluidsmateriaal onder het gewone Rotterdamse publiek.”

Door |2018-11-23T11:11:42+00:0003-10-2018|Geen reacties

Laat een reactie achter