DIG IT UP te gast bij DEN conferentie

Digitaal Erfgoed Nederland (DEN) is een landelijk opererend kennisinstituut voor cultuur, digitalisering en het bereiken van je publiek. Op 4 en 5 maart vond een grote DEN conferentie plaats in de Doelen. DIG IT UP was erbij en onze bedrijfsleider Simone da Silva gaf een toelichting op het werk van onze stichting.

Het programma van de conferentie schonk aandacht aan zowel digitale technieken in de culturele sector als de verbinding van digitalisering met erfgoed en maatschappelijke thema’s. De deelnemers waren zowel kunstenaars, medewerkers van kunst- en erfgoedinstellingen als beleidsmakers en digitale pioniers. Kortom: dit was een niet te missen bijeenkomst voor DIG IT UP.

Simone gaf een presentatie over de werkwijze van DIG IT UP en de cultureel-maatschappelijke projecten die we samen met Rotterdammers en andere instellingen in de stad uitvoeren. “We spraken over crowdsourcen in de breedste zin van het woord. En het toevoegen van context vanuit het publiek aan archief materiaal. Dit werd enthousiast ontvangen. De werkwijze die DIG IT UP al jaren toepast lijkt nu in actueel thema te worden in de (digitale) erfgoed wereld. We zijn blij dat DEN ons de kans gaf hier meer over te vertellen en voelen ons gesterkt in onze missie en aanpak.”

Er kwamen zulke leuke reacties op twitter dat DIG IT UP de presentatie bij de deelsessie ‘online samenwerken’ nog een keer voor het gehele publiek mocht herhalen

Al met al goed nieuws en voor DIG IT UP was de DEN conferentie een prima gelegenheid om haar netwerk verder te verbreden en kennis te maken met andere erfgoedorganisaties en projecten.

Door |2019-03-06T16:41:43+00:0006-03-2019|Geen reacties

Laat een reactie achter