Frans Meijer, Voorzitter

“Ik woon sinds de jaren zeventig in Rotterdam, waar ik door mijn studie Bouwkunde (TU Delft) terechtkwam. Rotterdam gold toen als het ‘mekka’ van de Nederlandse stadsvernieuwing. Ik vond al snel werk bij de Projectorganisatie Stadsvernieuwing van de gemeente. Toch heb ik na zo’n twintig jaar in 1995 een ingrijpende carrière-switch gemaakt. Ik kon directeur worden van de Bibliotheek Rotterdam, een volkomen andere discipline. Ook in dat vakgebied heb ik me tien jaar lang met veel plezier en overtuiging ingezet. Evan van der Most heb ik in die periode leren kennen, toen hij nog bij theater HAL 4 werkte. Ik werd in 2010 door Evan opnieuw benaderd, nu voor DIG IT UP. Ik heb altijd een grote belangstelling voor de (naoorlogse) geschiedenis van Rotterdam gehad. Het meest interessante aan DIG IT UP vind ik zelf de functie van ‘schatgraver’ naar uniek historisch beeld- en geluidsmateriaal onder het ‘gewone’ Rotterdamse publiek.”
“Privé heb ik ook een grote stap gedaan. Na ruim vijfentwintig jaar op de noordoever te hebben gewoond (Provenierswijk achter het CS) zijn we in 2002 naar Zuid verhuisd. Wij konden daar in Tuindorp Vreewijk (zeg maar in de binnenlanden van Zuid) de toenmalige Museumwoning kopen. Je woont in Vreewijk werkelijk prachtig en ook écht op Zuid. Eigenlijk een goudmijn voor DIG IT UP.”

Door |2018-11-08T08:42:59+00:0003-10-2018|Geen reacties

Laat een reactie achter