//Désirée Elens: Secretaris

Désirée Elens: Secretaris

Désirée Elens studeerde zowel aan de lerarenopleiding in Delft als de Rijksuniversiteit Leiden. Ze was marketeer bij het Luxor Theater Rotterdam en is momenteel programmeur bij Theater Walhalla.


“Mijn hele familie komt uit Rotterdam; zelf ben ik geboren in Zuidwijk. We verhuisden al snel naar Voorne Putten, waar ik ben opgegroeid. Op mijn achttiende kwam ik voor de eerste keer terug naar Rotterdam en sinds 1990 woon ik er opnieuw. De stad is heel erg positief veranderd en ik geloof niet dat ik er nu nog weg kan.


Ik volgde de opleiding Tekenen en Handvaardigheid op de lerarenopleiding in Delft en studeerde later Kunstgeschiedenis in Leiden, waar ik mijn scriptie schreef over de zeventiende-eeuwse Rotterdamse genreschilder Pieter Duyfhuysen. Toen ik voor het Luxor Theater Rotterdam werkte, mocht ik bij het 100-jarig bestaan (in 2017) een expositie inrichten. Ik was veel in het stadsarchief en op social media. Digitup bleek in het bezit te zijn van een contract van Seth Gaaikema voor zijn vertaling van de allereerste musical in Nederland (en Luxor): My Fair Lady. Het contract werd een belangrijk onderdeel in de expositie. En zo hoorde ik over de vacature in het bestuur. Eind september 2018 begon ik als bestuurslid.


Ik hou van foto’s. Ik hou van Rotterdam. Ik hou van geschiedenis, van archieven en bewaren. Dus Digitup past goed bij me! De functie van erfgoedlab mag van mij wat wel meer aandacht gaan krijgen, zo’n mooie dienst!”

2022-09-29T14:14:46+00:00december 8th, 2017|Bestuur|

Leave A Comment