Home2020-09-28T09:27:12+00:00

Welkom bij
DIG IT UP

DIG IT UP galerie & erfgoedlab is een schatgraver van de Rotterdamse stadscultuur. Bekijk het gevonden beeldmateriaal en lees de verhalen in onze online exposities of kom langs aan de Schiedamsedijk 62-a.

Nu te zien

BlueTiek-in herleeft

Expositie online en in de galerie vanaf 13 september tot en met 15 november

BlueTiek-in was een keten van kledingwinkels. In 1983 openden ze onder dezelfde naam ook een discotheek.  

DIG IT UP zoekt foto’s, kleding en verhalen.

Galerie en erfgoedlab DIG IT UP zoekt Rotterdammers met materiaal en verhalen over zowel de discotheek als de kledingwinkels.

Wie nog voorwerpen over BlueTiek-in heeft of anekdotes wil vertellen, kan contact opnemen via: contact@digitup.nl.

Recente exposities

Bekijk ze online

Agenda

Peter Slaghuis lezing door expert Jerry Beke

Datum: oktober 18, 2020

Tijd: 15:00 - 19:00

Locatie: Schiedamsedijk 62a

Jerry Beke is de Peter Slaghuiskenner bij uitstek. Hij komt vele verhalen en feiten vertellen over Slaghuis DJ carriere, zijn platenlabel Hithouse en persoonlijk leven. Ondersteund door samples en andere aan Slaghuis gerelateerde geluidsfragmenten.

Jerry kwam wekelijks in BlueTiek-in om naar DJ Peter Slaghuis zijn draaikunsten te komen kijken en luisteren.
Na Peters overlijden verzamelde Jerry materiaal en allerlei informatie over Peter Slaghuis. Ook maakte hij in de 90-er jaren een website over Slaghuis, met alle muziek die hij uitgebracht heeft gedocumenteerd. Na contact met Peters ouders kwam Jerry in bezit van de sample-bibliotheek van Slaghuis en enkele opname-audio-apparatuur.

Jerry schreef een hoofdstuk in het boek “Rotterdam In The House” over het belang van Peter Slaghuis voor de eerste elektronische muziekontwikkeling in Nederland.

Er zijn video-interviews met Jerry over Peter Slaghuis. Verder produceerde Jerry in 2012 samen met bekende Nederlandse producers Addy van der Zwan en Koen Groeneveld een ‘remake’ van de belangrijkste hit van Slaghuis: “Jack To The Sound Of The Underground”.

Afsluitend DJ-set/livestream met echt vinyl!

Nieuws

Webshop

Wij bieden de beelden van onze exposities in de galerie te koop aan. Hoge kwaliteit foto’s van de Rotterdamse stadscultuur. Zit er iets voor jou bij?

Support DIGITUP

DIG IT UP is voor een belangrijk deel afhankelijk van vrijwilligers. Dat geldt zowel voor de werkzaamheden als ook voor de financiële bijdrage. 

Heb jij interesse om op vrijwillige basis met DIG IT UP mee te werken aan onze projecten meld je dan aan via contact@digitup.nl.

Wil je financieel bijdragen kan dat via de button hieronder.
Ps. DIG IT UP bezit  de culturele ANBI-status.