Online Expo 75 jaar gay2020-11-23T15:09:12+00:00

75 Jaar Gay

Online Expo 75 jaar gay

Na het themajaar over 75 jaar wederopbouw duikt DIG IT UP in de geschiedenis van 75 jaar gay Rotterdam.

Wat wil je zien?

Foto's

De tentoonstelling bestaat uit ruim dertig foto’s van Rotterdamse lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksuelen, aseksuelen of zoekenden. ’75 Jaar gay Rotterdam’ is een ode aan alle gays die Rotterdam weer mede hebben opgebouwd. De geportretteerden hebben met hun werk bijgedragen aan de ontwikkeling van de stad en een gezicht gegeven aan de culturele en seksuele diversiteit. 

Video's

Een ode aan 75 jaar Gay in Rotterdam

De tv-show werd gehost door Oma Greet, Hugo Bongers sprak een column uit over de ‘g-factor van Rotterdam’ en Rob de Vries liet filmfragmenten zien uit zijn collectie met films van gay Rotterdam vanaf de jaren tachtig. Ook vertelde oud-wethouder Herman Meijer over zijn alter ego Hermien Katendrecht. Daarnaast spraken we Eddy Elsdijk over zijn overleden partner Misty, die als geen ander het repertoire van Marlene Dietrich en Edith Piaf kon vertolken. The Oil Men deed een spoken word en ondersteunde Oma Greet bij de interviews. Ferdi Deniz van House of Boys vertelde over het nieuwe concept voor hun feesten. Ook verzorgden zij de muziek rond de tv-show.

AFLEVERING 1

Na het themajaar over 75 jaar wederopbouw duikt DIG IT UP in de geschiedenis van 75 jaar gay Rotterdam met een TV show opgenomen in Club Ferry. Deze aflevering stellen hosts Oma Greet en Oil the Men zich voor. Hugo Bongers spreekt een column uit over de ‘g-factor van Rotterdam’ en Geert Vermeegen deelt een stukje uit zijn toneelvoorstelling ‘Grote Geert Gaat op Grindr Show’. Aansluitend een interview met beide gasten.

AFLEVERING 2

In deze aflevering vertelt filmmaker Rob de Vries meer over de korte film ‘Cruising in Rotterdam’ en over zijn coming out. Aansluitend zien we opnames van de legendarische performer ‘Misty’. Dichter Eddy Elsdijk vertelt over zijn inmiddels overleden vriend en draagt een gedicht voor over de letters die worden gebruikt om de diversiteit binnen de gemeenschap aan te duiden.

AFLEVERING 3

We spreken voormalig wethouder Herman Meijer over zijn werk en zijn alterego Hermien Katendrecht. Vervolgens is mede-oprichter van House of Boys Ferdi Deniz aan het woord over hun open minded feesten.

TV SHOW 75 JAAR GAY

De volledige registratie van de TV show ode aan ‘75 jaar Gay Rotterdam’ in de Ferry op 24 september 2017. Na het themajaar over 75 jaar wederopbouw duikt DIG IT UP in de geschiedenis van 75 jaar gay Rotterdam. Met een expositie, een talkshow en de Roze Zoldervondsten wordt aandacht besteed aan de lange traditie in seksuele diversiteit in Rotterdam. De tv-show wordt gehost door Oma Greet, Hugo Bongers spreekt een column uit over de ‘g-factor van Rotterdam’ en Rob de Vries laat filmfragmenten zien uit zijn collectie met films van gay Rotterdam vanaf de jaren tachtig. Ook vertelt oud-wethouder Herman Meijer over zijn alter ego Hermien Katendrecht. Daarnaast spreken we Eddy Elsdijk over zijn overleden partner Misty, die als geen ander het repertoire van Marlene Dietrich en Edith Piaf kon vertolken. The Oil Men doet een spoken word en ondersteunt Oma Greet bij de interviews. Ferdi Deniz van House of Boys vertelt over het nieuwe concept voor hun feesten. Ook verzorgen zij de muziek rond de tv-show. Deze show werd in 3 delen uitgezonden op Open Rotterdam

Video afspelen

INTRO

Oma Greet en Oil the Men vertellen over de show en stellen zich voor.

HUGO BONGERS

Hugo Bongers spreekt een column uit over de ‘g-factor van Rotterdam’ en wordt aansluitend geïnterviewd.

GEERT VERMEEGEN

Het interview met Geert Vermeegen in de Ferry op 24 september 2017. Een performance uit de ‘De Grote Geert Gaat op Grindr Show’, waarin hij het hele publiek laat Voguen, gevolgd door een interview.

ROB DE VRIES

We zien de film ‘Cruising in Rotterdam’ gemaakt door Artur Bueno in opdracht van het Stadsarchief op basis van de beelden van Rob de Vries met aansluitend een interview.

EDDY ELSDIJK

Het interview met Eddy Elsdijk in de Ferry op 24 september 2017. We spreken hem over zijn overleden partner Misty, die als geen ander het repertoire van Marlene Dietrich en Edith Piaf kon vertolken. Ook draagt hij een gedicht voor.

HERMAN MEIJER

Het interview met Herman Meijer in de Ferry op 24 september 2017. Deze oud-wethouder vertelt o.a. over zijn alter ego Hermien Katendrecht.

Ferdi Deniz

Het interview met Ferdi Deniz van House of Boys in de Ferry op 24 september 2017. Hij vertelt meer over de open minded feesten van House of Boys.