//DIG IT UP zoekt foto’s en verhalen van vijftig jaar metro

DIG IT UP zoekt foto’s en verhalen van vijftig jaar metro

Op 9 februari is het vijftig jaar geleden dat de eerste metro in Rotterdam ging rijden. Dat jubileum wordt groot gevierd door de RET en door DIG IT UP. We zoeken Rotterdammers met beeldmateriaal en met leuke verhalen over de metro.

Galerie en Erfgoedlab DIG IT UP organiseert op zaterdag 20 januari een bijzondere editie van Rotterdamse Zoldervondsten. In de galerie aan de Schiedamsedijk zijn alle Rotterdammers welkom die bijzonder beeldmateriaal of anekdotes hebben en over hun ervaringen met de metro willen vertellen.

Om 14.00 geeft historicus Dik Vuik een lezing met beeldmateriaal over de ontwikkeling van de metro in Rotterdam. De bezoekers met de leukste anekdotes worden geïnterviewd, waarna hun verhalen worden gepubliceerd in een aantal blogs. Het jubileum wordt mede mogelijk gemaakt door de medewerking van het Stadsarchief Rotterdam, dat foto’s van Ary Groeneveld, Lex de Herder en de Fototechnische Dienst uit haar collectie ter beschikking stelt. Samen met een medewerker van het Stadsarchief Rotterdam kunnen we uw foto’s, negatieven, dia’s, filmpjes en of video’s op 20 januari bekijken en ter plekke scannen. U kunt uw beeldmateriaal na afloop dan gelijk weer meenemen. Indien het zeer bijzonder materiaal betreft, zou het Stadsarchief u kunnen vragen het materiaal af te staan om het toe te voegen aan haar collectie. Indien u niet in staat bent om langs te komen, dan is er ook de mogelijkheid dat u ons uw beeldmateriaal mailt. U kunt het opsturen aan contact@digitup.nl, stuur het dan wel op in de hoogst mogelijke resolutie.

De Rotterdamse Zoldervondsten vormen de opmaat naar de feestelijke opening van het jubileum op 9 februari. Daarbij exposeert de RET in samenwerking met stichting RoMeO de laatste nog bestaande metrowagen uit de jaren zestig in station Blaak. DIG IT UP zorgt voor een expositie met foto’s en filmbeelden in de wagen, die toegankelijk zal zijn voor publiek. 

Programma:

DIG IT UP – Rotterdamse stadscultuur – galerie en erfgoedlab

Schiedamsedijk 62-A

Zaterdag 20 januari van 13.00-17.00 uur

14.00 uur: korte lezing met beeldmateriaal door historicus Dik Vuik

2021-11-19T11:47:55+00:00januari 21st, 2018|50 Jaar Metro|

Leave A Comment