//40 jaar Baroeg: Sid Streefkerk “Deel 1 van mijn Baroeg verhaal: hoe het begon”

40 jaar Baroeg: Sid Streefkerk "Deel 1 van mijn Baroeg verhaal: hoe het begon"

Voor mij is mijn tijd in Baroeg begonnen in 1991. Een vriend van mij, Pogo, had een kaartje voor de band GBH in Baroeg maar kon zelf niet gaan. Ik had nog nooit van Baroeg gehoord, ook al woonde ik in Zuid. Maar het was niet moeilijk om te vinden en mijn eerste avond in Baroeg was voor mij een leuke ervaring. Een klein donker zaaltje waar je dicht bij de band was, maar toch een professioneel ogend podium. Er hingen posters in Baroeg die avond waarop stond: 

Gezocht vrijwilligers: 

  • Barvrijwilligers 
  • Licht vrijwilligers 
  • Garderobevrijwilligers 
  • Posterplakvrijwilligers
  • Of van alles wat; supervrijwilliger 

Die week ben ik op een middag naar Baroeg gegaan om me aan te melden als vrijwilliger. Ik woonde niet echt ver van Baroeg en vond het een leuke tent. Ze namen me mee naar boven, waar het kantoortje van Baroeg is en waar iedereen die middag was: René Veerkamp (coördinator), Louis Groenewout (Jongerenwerker), Jacqueline (administratie en vrijwilliger) en Paul van Duuren (Onderhoudsman) 

Ze keken wel wat verbaasd toen daar een punker met hanekam in punkoutfit naar binnen kwam. Ik vertelde waar ik voor kwam. Ze vroegen mij: wat voor vrijwilliger wil je worden? Ze gingen de lijst af die ik eerder noemde. En ik zei enthousiast SUPER VRIJWILLIGER. Ik denk dat ik kan zeggen dat dat het begin was van een nieuwe generatie vrijwilligers die in Baroeg aan de slag ging en Baroeg veranderde in een alternatieve tent en het begin van jongerencentrum naar cultuurpodium 

René Veerkamp is natuurlijk degene die is begonnen met alternatieve bands te boeken en dat heeft geleid naar mij. Ik heb al mijn vrienden uit Rotterdam overgehaald om vrijwilliger te worden en natuurlijk waren dat metalheads en punkers. Ik zal een paar namen noemen, al zal ik er vast een paar vergeten door al de drugs die we gebruikten in die tijd. De eerste van de vrijwilligers waren Elderd (Smelderd), Jimmy Melief (die het toffe artwork voor de posters uit die tijd heeft gemaakt), Lennard (Lucky Len) en Daan, een meid met een geweldige grote hanekam. Verder Marco Schellevis en Michel en Cindy (dat waren de beste twee barvrijwilligers ooit). Dat was het begin; daarna zijn er vele vrijwilligers gekomen, aangetrokken door wat de eerste groep is begonnen. Baroeg is een belangrijk deel van mijn leven geweest. 

door: Sid Streefkerk (ex-zanger van Die Nakse Bananen)

2021-09-13T11:33:54+00:00september 6th, 2021|40 Jaar Baroeg|

Leave A Comment