//40 jaar Baroeg: Bianca en Eddy Knoot

40 jaar Baroeg: Bianca en Eddy Knoot "Liefde @Baroeg"

“In 1997 ben ik, Bianca, begonnen als vrijwilliger in Baroeg. Ik stond achter de bar, deed het licht, hielp in de keuken of stond bij de entree/garderobe. Soms waren er wat tussenpozen, maar ik kwam altijd weer terug. Ik heb ondertussen heel wat vrijwilligers zien komen en gaan, maar een vrijwilliger als deze… Het was oktober 2009 en er kwam bij Baroeg een nieuwe vrijwilliger achter de bar werken. Het was een erg leuke en gezellige man, met wie ik erg goed kon praten. We zochten elkaar in de pauzes en tijdens de afterparties altijd op. Maar verder ging het niet. We kwamen allebei uit slechte relaties en hadden het vertrouwen in het tegenovergestelde geslacht verloren.   

Toen er eind maart 2010 nog niets was gebeurd, waren twee wat oudere mannelijke vrijwilligers het zat. Na weer een afterparty besloten zij om ons, met zachte dwang, samen in een taxi te zetten en ons te vertellen dat het tijd werd dat we met elkaar meegingen.  Dit was de start van een langzaam opbloeiende relatie, waarin we weer leerden vertrouwen.” 

Nog elke dag blijer met elkaar 

“In augustus 2010 kregen we te horen dat ik Multiple Sclerose heb. Omdat we nog zo kort bij elkaar waren, dacht ik dat dit het einde van deze relatie zou betekenen. Niets was minder waar. Hij zei: ”Ik heb voor jou gekozen; een ziekte maakt daarbij niets uit”. We groeiden alleen maar dichter naar elkaar toe. Op een dag zaten we oude foto’s te bekijken, waaronder Graspop 2003. Toen bleek hij op een van mijn oude foto’s te staan. Hij had me dat jaar zelfs geholpen bij het opzetten van mijn tent. Als dat geen toeval is…. 

Inmiddels is het juli 2013 en krijgen we te horen dat ik nieuwe medicijnen moet gaan nemen. Helaas zou de eerste dosis van dit medicijn fataal kunnen zijn.  Dit was natuurlijk erg schrikken, ook omdat we samenwoonden in “mijn” koophuis, maar verder niets geregeld hadden. We besloten al snel dat het leukste, het goedkoopste en het snelste was om te gaan trouwen. Dat moesten we alleen onze ouders nog even uitleggen… “Wat vinden jullie dat we het beste kunnen doen?” “Trouwen, zeggen jullie? Goed idee!”   Drie weken later, op woensdag 19 augustus 2013, zijn we getrouwd. De zaterdag erna hebben we dit met familie en vrienden gevierd in Baroeg. En nu, in november 2020, zijn we nog elke dag blijer met elkaar dan de dag ervoor.”  

door: Bianca en Eddy Knoot 

Misschien vind je dit ook interessant:

2021-07-31T18:37:11+00:00juli 29th, 2021|40 Jaar Baroeg|

Leave A Comment