40 Jaar Baroeg2021-11-11T16:09:33+00:00

40 Jaar Baroeg

Het oudste poppodium van Rotterdam bestaat 40 jaar in 2021. Een mooie aanleiding voor een expositie bij galerie & erfgoedlab DIG IT UP. Met talloze affiches, posters, setlists en heel veel archiefmateriaal wordt het verhaal verteld van deze legendarische plek op Zuid.

De Expositie

De opening van ‘Veertig jaar Baroeg’ werd op zondag 1 augustus tussen 15.00 en 17.00 uur live gestreamd via www.digitup.nl/live.

Nieuwe Binnenweg 13b (voormalig Black Widow)
De expositie was te bezoeken van 4 t/m 29 augustus op woensdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00

Expositie over veertig jaar Baroeg

Baroeg is het enige Nederlandse podium dat al decennia een structureel aanbod biedt van gevestigde, vernieuwende en talentvolle bands binnen de harde en alternatieve genres van de popmuziek. Liefhebbers van (hard)rock, metal, gothic, emo, hardcore, punk, psychobilly, electro en industrial komen veelvuldig aan hun trekken in Baroeg. Naast die hoofdstijlen zijn er allerlei sub-genres en kruisbestuivingen van stijlen die ook regelmatig aan bod komen in het podium.

Baroeg is ontstaan als instelling voor jeugd- en jongerenwerk in de Rotterdamse wijk Lombardijen. Op 6 mei 1981 werd het huidige poppodium, met een capaciteit van 350 bezoekers, opgericht onder de noemer Stichting Open Jongeren Centrum Baroeg. In de loop van de jaren, zeker vanaf de jaren ’90, werd de podiumfunctie van Baroeg steeds belangrijker. De toenmalige jongerenwerker René Veerkamp durfde het aan om te specialiseren.

Deel je herinneringen met ons

DIG IT UP heeft naam gemaakt als belangrijke schatgraver van de Rotterdamse stadscultuur. Onbekend beeld- en geluidsmateriaal wordt ‘opgediept’ en voor altijd ontsloten als uniek erfgoed van de stad. Belangrijk speerpunt is dat de medewerkers van een expositie altijd direct verbonden zijn met het onderwerp. Met Baroeg supervrijwilliger Leo Minderhoud als curator is deze doelstelling weer behaald.

Ook het publiek wordt actief ingezet bij deze expositie. Herken je jezelf op de foto’s, heb je aanvullend materiaal of wil je je herinneringen delen? Voeg informatie toe aan onze online database of vertel je verhaal in de oral history booth. Tijdens de expositie zijn er meerdere activiteiten zoals knutselmiddagen, ‘Vraag het een Baroegiaan’, Fanzinemiddag, muzikale lezing en DJ’s.

Agenda 40 jaar Baroeg

Save the date: workshop Mindbugs

Datum: december 1, 2021

Tijd: 15:00 - 18:00

Locatie: DIG IT UP

Doe mee met de workshop Mindbugs. Save the date, meer informatie volgt.

Finissage: Gerse Vrouwen disco

Datum: december 4, 2021

Tijd: TBA

Save the date: op zaterdag 4 december sluiten we de Gerse Vrouwen expositie feestelijk af met de Gerse Vrouwen disco! Meer info volgt.

Nieuws en Achtergrond artikelen

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze nieuwsbrief met updates in je mailbox.

Misschien vind je dit ook interessant:

Leave A Comment