40 Jaar Baroeg2021-07-31T17:48:42+00:00

40 Jaar Baroeg

Het oudste poppodium van Rotterdam bestaat 40 jaar in 2021. Een mooie aanleiding voor een expositie bij galerie & erfgoedlab DIG IT UP. Met talloze affiches, posters, setlists en heel veel archiefmateriaal wordt het verhaal verteld van deze legendarische plek op Zuid.

De Expositie

De opening van ‘Veertig jaar Baroeg’ kan op zondag 1 augustus tussen 15.00 en 17.00 uur worden gevolgd via www.digitup.nl/live.

Nieuwe Binnenweg 13b (voormalig Black Widow)
De expositie loopt 4 t/m 29 augustus
Woensdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00

Expositie over veertig jaar Baroeg

Baroeg is het enige Nederlandse podium dat al decennia een structureel aanbod biedt van gevestigde, vernieuwende en talentvolle bands binnen de harde en alternatieve genres van de popmuziek. Liefhebbers van (hard)rock, metal, gothic, emo, hardcore, punk, psychobilly, electro en industrial komen veelvuldig aan hun trekken in Baroeg. Naast die hoofdstijlen zijn er allerlei sub-genres en kruisbestuivingen van stijlen die ook regelmatig aan bod komen in het podium.

Baroeg is ontstaan als instelling voor jeugd- en jongerenwerk in de Rotterdamse wijk Lombardijen. Op 6 mei 1981 werd het huidige poppodium, met een capaciteit van 350 bezoekers, opgericht onder de noemer Stichting Open Jongeren Centrum Baroeg. In de loop van de jaren, zeker vanaf de jaren ’90, werd de podiumfunctie van Baroeg steeds belangrijker. De toenmalige jongerenwerker René Veerkamp durfde het aan om te specialiseren.

Deel je herinneringen met ons

DIG IT UP heeft naam gemaakt als belangrijke schatgraver van de Rotterdamse stadscultuur. Onbekend beeld- en geluidsmateriaal wordt ‘opgediept’ en voor altijd ontsloten als uniek erfgoed van de stad. Belangrijk speerpunt is dat de medewerkers van een expositie altijd direct verbonden zijn met het onderwerp. Met Baroeg supervrijwilliger Leo Minderhoud als curator is deze doelstelling weer behaald.

Ook het publiek wordt actief ingezet bij deze expositie. Herken je jezelf op de foto’s, heb je aanvullend materiaal of wil je je herinneringen delen? Voeg informatie toe aan onze online database of vertel je verhaal in de oral history booth. Tijdens de expositie zijn er meerdere activiteiten zoals knutselmiddagen, ‘Vraag het een Baroegiaan’, Fanzinemiddag, muzikale lezing en DJ’s.

Agenda 40 jaar Baroeg

Muzikale lezing Okkie Vijfvinkel 40 jaar Baroeg

Datum: september 18, 2021

Tijd: 20:00 - 22:00

Locatie: Nieuwe Binnenweg 13B, 3014 GA Rotterdam, Nederland

Aan de hand van de Baroeg-bandlijst neemt DJ Okkie Vijfvinkel je mee op reis door de geschiedenis van Baroeg.
Van Frank Boeijen tot Epica, via Revelation Time, The Exploited en Cannibal Corpse naar Demented Are Go!
En nog wel een paar bands en artiesten meer, wees voorbereid!

Let op! Aanmelden verplicht! Via contact@digitup.nl o.v.v. Muzikale Lezing

Of kijk live mee via www.digitup.nl/live of www.twitch.tv/baroeg.

Klik hier voor het Facebook evenement.

DJs Zot en Rot bij expo 40 jaar Baroeg

Datum: september 19, 2021

Tijd: 15:00 - 17:00

Locatie: Nieuwe Binnenweg 13B, 3014 GA Rotterdam, Nederland

Deze twee fanaten zullen twee uur lang op hun beste hooggehakte boots live draaien vanuit DIG IT UP. De muziek die ze delen gaat van glambangers naar psycho-engerds tot puike punk dan wel metal of Zotte Rotrock. De stream wordt in beeld en geluid doorgepompt via het Twitch-kanaal van Baroeg en DIU, dus zet ‘m klaar met een kouwe klets in de aanslag.Let op! Aanmelden verplicht! Via contact@digitup.nl o.v.v. DJ’s Rot en Zot

Of kijk live mee via www.digitup.nl/live of www.twitch.tv/baroeg.

Klik hier voor het Facebook evenement.

Finissage

Datum: september 26, 2021

Tijd: 15:00 - 17:00

Locatie: Nieuwe Binnenweg 13B, 3014 GA Rotterdam, Nederland

40 jaar Baroeg

Tijdens de laatste van 40 Jaar Baroeg blikken we met enkele gasten uit het programma. Onder het genot van een drankje en muzikale omlijsting kijken terug op de resultaten van de afgelopen maand en krijgen we een bijzondere presentatie van de X-treem Fanzine 40 jaar Baroeg special edition.  

Deze middag zal de muziek worden verzorgd door ManuWar: een dynamisch metallic duo dat de beste nummers draait van bands die ooit op de Baroegplanken hebben gestaan. Van black tot death metal. Van hardrock tot hardcore. Alle parels komen voorbij en zullen met eerbied en liefde aaneen gesnoerd worden tot een prachtige, sonische ketting.

Let op! Aanmelden verplicht via contact@digitup.nl o.v.v. Finissage

Klik hier voor het Facebook evenement.

Nieuws en Achtergrond artikelen

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze nieuwsbrief met updates in je mailbox.

Misschien vind je dit ook interessant:

Leave A Comment